Årsredovisning och inkomstdeklaration

Årsredovisning och inkomstdeklaration

Behöver ni hjälp med upprättandet av er årsredovisning? Hos Ekonomibolaget får ni hjälp av auktoriserade redovisningskonsulter att sammanställa och upprätta årsredovisningar, bokslut och deklarationer. Vi har lång erfarenhet av att stödja företag i alla storlekar med att sammanställa sina årliga redovisningar.

Vi hjälper också gärna till med

  • Inkomstdeklarationer
  • K10-deklarationer för delägarna

 

Årsredovisning – olika för olika företagsformer

Oavsett vilken företagsform just ert företag har kan vi hjälpa er att slutföra räkenskapsåret och upprätta den årliga redovisningen. Kraven på hur årsredovisningen ska göras skiljer sig lite åt beroende på storleken på ert företag och vilken företagsform det har:

✓ AKTIEBOLAG. Alla aktiebolag måste enligt lag upprätta en årsredovisning efter varje avslutat räkenskapsår. För aktiebolag med en omsättning under 3 miljoner kronor och färre än tre anställda i genomsnitt per år finns sedan 2010 inte längre något krav på att anlita revisor – dessa företag kan istället använda sig av redovisningskonsulter för att säkerställa ordning och reda och kvalitet i sin bokföring och övrig redovisning. Men precis som för alla andra aktiebolag måste även dessa företag upprätta en årsredovisning.

✓ ENSKILD FIRMA. För enskilda näringsidkare med en omsättning på högst tre miljoner kronor kan förenklat årsbokslut tillämpas.

✓ HANDELSBOLAG. Handelsbolag där en eller flera juridiska personer är delägare måste upprätta årsredovisning som godkänns av godkänd eller auktoriserad revisor.
Oavsett vilken företagsform du har kan vi våra redovisningskonsulter hjälpa dig med årsredovisningen. Genom att anlita oss garanterar du att årsredovisningen blir korrekt utförd och skickad till Bolagsverket i tid.

Kontakta oss för mer information och offert.

 

Kontakta oss